arrowTilbage

Amazon kommer – og hvad vil du gøre?

06-06-2019 · Martin Frederiksen

Hvad betyder det for butikkerne at Amazon og andre e-købmænd også sælger i Danmark? Amazon er her allerede og snakken om at "Amazon kommer" handler mest om, at de vil være her endnu mere fremover.

FDIH leverer hvert år en e-handelsanalyse, og tallene fra 2018 viser at Zalando, Amazon, H&M, Wish og Ebay er de fem største. For første gang er der ingen danske e-handlere i top 5.

Udviklingen er kommet for at blive. Spørgsmålet er blot, hvad man skal gøre ved det, hvis man ejer en butik og gerne vil klare sig godt fremover?

Her er et par gode forslag fra Ka-ching:

  1. Sørg for at sælge til kunderne både i butikken og online. Kunderne vælger selv, hvornår de har tid og lyst til at købe ind. Hvis du ikke sælger online, så mister du omsætning.
  2. Start i det små og få nogle succes-oplevelser. Det er sjovere at investere i fremtiden i små projekter end at satse stort. Det er aldrig sådan at alting lykkes, og projekter skal kunne tåle at gå galt.
  3. Sælg online-varer i butikken. Du kommer aldrig til at have en butik med et sortiment, der kan hamle op med hele internettet. Støt salget af varer i butikken med et endnu større sortiment. På den måde kan du kombinere personlig service i butikken med et stort sortiment af online-varer og bestillingsvarer.

Hvorfor foreslår vi netop den løsning?

Det gør vi naturligvis, fordi vi selv undrer os over butiksmedarbejdere der siger "Den har vi desværre ikke. Du må gå hjem og købe den fra online."

Gæt selv hvad der sker...

Når kunden først er sendt ud af butikken uden at købe det, som kunden kom efter... så var tiden spildt, og varen bliver sikkert købt online. Det bliver nok en konkurrent, der vinder omsætningen.

Husk at alle de store e-købmænd kun i begrænset omfang har butikker de danske byer. Amazon kommer, men Amazon åbner ikke 100 butikker i de danske byer. Brug butikken som din fordel, men tilsæt online-salg i butikken og tag kampen op.