E-commerce

E-handel blev (igen i år) det nye sort

MobilePay havde transaktioner for omkring 1,2 milliarder kroner i løbet af Black Week. Andelen af online handlende danskere steg med 5% sammenlignet med sidste år. Black Friday blev en mindre succes sammenlignet med 2019, men samlet set slog Black Week alle rekorder.

E-handel blev (igen i år) det nye sort

Danskerne er vilde med e-handel, og gav onlinebutikkerne en rekord travl uge. Salgstallene var rødglødende under Black Week, og som Niels Ralund, direktøren for E-handel i Dansk Erhverv pointerede, så var det en "perfekt e-handelsstorm", der først stoppede søndag aften. Tal fra Danmarks Statistik viste, at andelen af ‘online handlende’ danskere steg med 5 procentpoint sammenlignet med 2019.

”E-handlens udvikling under coronakrisen er eksploderet, og det gælder både for virksomheder og forbrugere. Butikkerne har trykket speederen i bund og mange projekter, der ellers lå et par år ude i fremtiden, er blevet lanceret, fordi kundernes efterspørgsel er vokset markant,” forklarer Ralund.

Black Friday blev den mindst succesfulde dag under Black Week sammenlignet med 2019.

En klar tendens fremgår også i tallene fra Nets, der lavede en sammenligning af antallet af transaktioner fra Black Week 2019 til Black Week 2020 for de 100 største onlinebutikker i Danmark.

Fra 2019-2020 udviklede antallet af transaktioner for de 100 største webshops sig således:

  • Mandag +61%
  • Tirsdag: +49%
  • Onsdag: +27%
  • Torsdag: +26%
  • Fredag: -14% *Black Friday
  • Lørdag: +67%
  • Søndag: +53%
"Forbrugerne er tydeligvis vilde med Black Week, og konceptet ser ud til at være kommet for at blive. At satse på hele novemberugen i stedet for den enkelte "Black Friday" er unægteligt mere lønsomt for butikkerne, og bør være en del af inkorporeret del af virksomhedernes strategi næste år" - udtaler Martin Sandvad, der er CEO for Ka-ching

Alene hos MobilePay røg der 1,2 milliarder kr igennem systemet i transaktioner

Under Black Week ugen nåede MobilePay op på over 1,2 milliarder kroner, fordelt på to millioner transaktioner. På billedet ses MobilePays omsætning i mio. kr. pr. time fra mandag den 23. november til midnat søndag d.29 november.

Kilde: https://mobilepay.dk/nyheder/2020/11/30/blackfriday


Som direktøren for MobilePay, Claus Bunkenborg udtalte, så er vi heller ikke i tvivl om, at “...den gode og hurtige brugeroplevelse er nøglen til succesen.”.

Forbrugere har tilsyneladende regnet konceptet ud - for hvad er bedre end én enkelt dag med tilbud? Det må unægteligt være en hel uge!

Det bliver spændende at følge med i udviklingen for juleudsalget 2020.

Hos Ka-ching følger vi nøje med i udviklingen, og sørger hele tiden for at tilpasse vores digitale salgsværktøj til det aktuelle landskab.

Ønsker I at stå stærkere i 2021, så står vi klar til at vejlede jer.

FAQ

1. Hvordan påvirkede Black Week og Black Friday salget i 2020 sammenlignet med tidligere år?

- Black Week og Black Friday havde en markant indvirkning på salget i 2020 sammenlignet med tidligere år. Selvom Black Friday var mindre succesfuld end i 2019, slog Black Week samlet set alle rekorder med en massiv omsætning og et stigende antal online handlende danskere.

2. Hvilke faktorer bidrog til den store succes for e-handel i løbet af Black Week, ifølge direktøren for E-handel i Dansk Erhverv?

- Ifølge direktøren for E-handel i Dansk Erhverv, Niels Ralund, var den store succes for e-handel under Black Week delvist drevet af den accelererede udvikling af onlinehandel som følge af coronakrisen. Butikkerne tilpassede sig hurtigt den stigende efterspørgsel fra forbrugerne ved at lancere nye projekter og tilbyde en bred vifte af produkter og tilbud.

3. Hvordan udviklede antallet af transaktioner sig for de 100 største webshops i Danmark fra 2019 til 2020 i løbet af Black Week, og hvad fortæller dette om forbrugernes adfærd?

- Antallet af transaktioner for de 100 største webshops i Danmark udviklede sig forskelligt fra 2019 til 2020 i løbet af Black Week. Mandag oplevede en stigning på 61%, tirsdag på 49%, onsdag på 27%, torsdag på 26%, fredag (Black Friday) oplevede en nedgang på 14%, lørdag steg med 67%, og søndag steg med 53%. Dette indikerer en tendens blandt forbrugerne til at sprede deres køb over hele ugen i stedet for at fokusere på en enkelt dag med tilbud.

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.

Hvilken indflydelse har Covid 19 haft på danske butikker, og hvordan ser det ud i 2024?

Nævner man i 2024 ordet 'Corona', så er det for de fleste mennesker ikke længere den ellers så kendte mexicanske øl, man kommer til at tænke på. Nej, man tænker selvfølgelig på pandemien i 2020 og de efterfølgende år, hvor hverdagen blev vendt på hovedet og vores vaner ændrede sig markant. Det påvirkede især   detailhandlen markant. Dengang, under de første nedlukninger oplevede danske butikker en strøm af udfordringer. Fysiske butikker stod tomme og mange måtte hurtigt tilpasse sig den nye virkelighed og tænke i nye og innovative baner for at overleve. Her valgte mange at investere i deres online tilstedeværelse for at overleve.

Hvordan forholder din virksomhed sig til de stigende MobilePay priser?

I lyset af MobilePays prisstigninger har flere virksomheder inden for detailhandelen reageret ved at genoverveje deres brug af betalingsløsningen. Har du tænkt over, hvordan du og din virksomhed ønsker at forholde jer til ændringen? Læs om hvordan andre virksomheder forholder sig, men også hvordan du skaber brugervenlighed i din butik udover MobilePay.


Vis mere