RetailTech Lab

Ka-ching er med til at skabe fremtidens butikker

Betalingsløsninger baseret på en personlig chip (RFID), indendørs google street view af butikkerne og magic mirror er nogle af de tech-løsninger, der lige nu er fokus på i RetailTech Lab som ligger i Science City Lyngby. Et omnichannel mobilt kasseapparet bliver også snart præsenteret; Ka-ching har nemlig indgået et samarbejde, der betyder at Ka-ching POS bliver kasseløsningen for et større dansk brand der snart åbner butik i Lab’et.

Ka-ching er med til at skabe fremtidens butikker

”Dansk detailhandel halter bagud i digitaliseringen”, skriver Science City Lyngby på deres website. Omnichannel Index for retail understøtter desværre også det faktum at alt for mange danske butikker ikke er klar til den digitale tidsalder. Ikke nok med det, så forventes det at handelsplatforme som Amazon og Alibaba stille men sikkert vinder større og større markedsandele. En af samarbejdspartnerne for RetailTech Lab er Danske Banks afdeling for Iværksættere og Startups, Growth & Impact. Her er der fokus på at støtte udviklingen og væksten på det danske marked, og i samarbejdet med RetailTech Lab er der mulighed for at afprøve innovative teknologiske løsninger.

Nationalt testforum for detailhandlen

RetailTech Lab er et nationalt testforum hvor danske start-ups kan være med til at forme fremtidens butikker. Som en del af Science City Lyngby er der stærke lokale og nationale samarbejdspartnere bag projektet, blandt andet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. For tiden bliver der sat fokus på den gode kundeoplevelse og hvordan teknologien kan understøtte det med blandt andet betaling med en personlig chip (Radio Frequency Identification) og indendørs Google Street View.

Vi ser meget frem til samarbejdet med Ka-ching som skal være med til at vise deres take på fremtidens butik med en innovative POS løsning, som skal bygge bro mellem den fysiske butik og ens digitale kanaler. Deres ”alt-i-en” omnichannel løsning gør det simpelt at være Retailer og samtidig sikre en fantastisk kundeoplevelse!
– Kim Hein, Director RetailTech Lab

I samarbejde med RetailTech Lab kommer Ka-ching POS til at være en del af en testbutik, hvor vores mobile kasseløsning virkelig kommer til sin ret. Mobile betalingsløsninger, lagerstatus i real-tid og optimal udnyttelse af kundedata er kun et lille udpluk af alle de ting Ka-ching POS gør for at understøtte den gode kundeoplevelse.

Vi er super spændte på at få Ka-ching POS op at køre i RetailTech Lab - endda i samarbejde med et større dansk brand, som vi indtil videre må vente lidt endnu med at løfte sløret for...

FAQ

1. Hvad er nogle af de teknologiske løsninger, der er i fokus i RetailTech Lab i Science City Lyngby, og hvordan forventes de at påvirke detailhandlen?

- Teknologiske løsninger som betaling med personlige chips (RFID), indendørs Google Street View af butikker og Magic Mirror er i fokus i RetailTech Lab. De forventes at forbedre kundeoplevelsen og effektiviteten i detailhandlen.

2. Hvordan støtter Danske Banks afdeling for Iværksættere og Startups, Growth & Impact, udviklingen og væksten på det danske marked, især inden for detailhandlen, gennem deres samarbejde med RetailTech Lab?

- Danske Banks afdeling for Iværksættere og Startups støtter udviklingen af detailhandlen ved at samarbejde med RetailTech Lab. De tilbyder ressourcer og støtte til innovative teknologiske løsninger, der kan forbedre butiksoplevelsen.

3. Hvad er formålet med RetailTech Lab, og hvordan fungerer det som et nationalt testforum for danske start-ups inden for detailhandlen?

- RetailTech Lab fungerer som et testforum for danske detailhandelsstartups, hvor de kan afprøve deres teknologiske løsninger i en butikslignende indstilling. Målet er at fremme innovation og udvikling i detailhandlen gennem samarbejde og feedback.

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.

Hvilken indflydelse har Covid 19 haft på danske butikker, og hvordan ser det ud i 2024?

Nævner man i 2024 ordet 'Corona', så er det for de fleste mennesker ikke længere den ellers så kendte mexicanske øl, man kommer til at tænke på. Nej, man tænker selvfølgelig på pandemien i 2020 og de efterfølgende år, hvor hverdagen blev vendt på hovedet og vores vaner ændrede sig markant. Det påvirkede især   detailhandlen markant. Dengang, under de første nedlukninger oplevede danske butikker en strøm af udfordringer. Fysiske butikker stod tomme og mange måtte hurtigt tilpasse sig den nye virkelighed og tænke i nye og innovative baner for at overleve. Her valgte mange at investere i deres online tilstedeværelse for at overleve.

Hvordan forholder din virksomhed sig til de stigende MobilePay priser?

I lyset af MobilePays prisstigninger har flere virksomheder inden for detailhandelen reageret ved at genoverveje deres brug af betalingsløsningen. Har du tænkt over, hvordan du og din virksomhed ønsker at forholde jer til ændringen? Læs om hvordan andre virksomheder forholder sig, men også hvordan du skaber brugervenlighed i din butik udover MobilePay.


Vis mere