Lovgivning om digitale kasseapparater

Ny lov om obligatorisk brug af digitale kasseapparater fra 1.1.2024 i udvalgte brancher

I dag er der specifikke krav til indholdet af salgsboner fra kasseapparater, når du sælger noget til dine kunder. Fra 1. januar 2024 udvides disse regler til også at omfatte et lovkrav om digital salgsregistrering for visse brancher. I denne blog vil vi informere jer om de nye regler, og ruste dig så godt som muligt, så du kommer lettest igennem skiftet til et digitalt kasseapparat.

Ny lov om obligatorisk brug af digitale kasseapparater fra 1.1.2024 i udvalgte brancher

1. januar 2024 bliver digitale kasseapparater ifølge nyt lovkrav obligatoriske at anvende i bestemte brancher
Fra starten af det nye år, den 1. januar 2024, træder et nyt lovkrav i kraft, der pålægger visse virksomheder at implementere digitale kasseapparater til deres salgsregistrering.

Har du en virksomhed i en af de brancher der bliver nævnt i næste afsnit, vil du fremover være forpligtet til at kunne fremsende salgsoplysninger i et digitalt format til skattestyrelsen enten under et kontrolbesøg eller umiddelbart efter. Er du i tvivl om hvad et digitalt kasseapparat er, så bliver det beskrevet senere i dette blogindlæg.

Hvilke brancher bliver pålagt nye regler om digitale kasseapparater?

Caféer

Restauranter

Værtshuse

Købmænd

Kiosker

Pizzeriaer

Takeaway

Hvad er et digitalt kasseapparat?
I den moderne digitale æra har internettet revolutioneret måden, folk handler på. Digitaliseringen har gjort verden mere tilgængelig, og som forbruger er du ikke længere begrænset af fysiske grænser.

Et digitalt kasseapparat er en elektronisk enhed eller software, der hjælper med at registrere og behandle salgstransaktioner i virksomheder digitalt gennem det man kalder for et POS-system. Det erstatter det traditionelle fysiske kasseapparat og tilbyder flere funktioner og muligheder. Et digitalt kasseapparat er normalt tilsluttet en platform og kan integreres med andre forretningsprocesser som lagerstyring, regnskab og rapportering. Ka-ching er sådan et kassesystem.

Det smarte ved Ka-chings digitale kasseapparat er, at det kan kobles op med en iPad, iPhone og nyere Macbooks. Det vil sige, at du ikke skal ud og investere en masse penge i et nyt fysisk kassesystem, når den nye lovgivning træder i kraft. Ka-chings digitale kassesystem registrerer salg, beregner totalbeløbet og genererer elektroniske kvitteringer. Ka-chings digitale kasseapparat hjælper virksomheder med at automatisere salgsprocessen, øge nøjagtigheden og vigtigst af alt overholder det den nye lovgivning for digitale kasseapparater.

Ka-chings digitale kasseapparat snakker sammen med dit regnskabsprogram
Med Ka-chings digitale kasseapparat får du mulighed for at integrere dit regnskabssystem med dit fremtidige digitale kasseapparat. Det vil altså sige, at du udover at overholde den nye lovgivning fra 2024 også får mulighed for automatisk at importere dagens salg og betalinger direkte til dit regnskabsprogram. Så udover at du overholder lovgivningen, så bliver din hverdag også en del nemmere.

Derudover kan du med investeringen i et nyt digitalt kasseapparat (POS-system) i samarbejde med din bogholder opnå effektivisering og besparelser i forbindelse med selve regnskabsarbejdet. Ved at planlægge processen korrekt kan du opnå betydelige fordele i håndteringen af dine regnskabsopgaver. Derudover kan du trække en masse data, så du digitalt kan følge med i hvordan det går i din virksomhed.

Har du brug for vejledning i overgangen til et digitalt kasseapparat?
Hvis du har brug for råd eller vejledning i forbindelse med valg af dit digitale kasseapparat, så er du velkommen til at kontakte os. Vi ønsker, at din overgang til et digitalt kasseapparat bliver så nem som muligt!

Har du spørgsmål til den nye lovgivning, så kontakt os endelig eller læs vores FAQ lige her

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.

Hvilken indflydelse har Covid 19 haft på danske butikker, og hvordan ser det ud i 2024?

Nævner man i 2024 ordet 'Corona', så er det for de fleste mennesker ikke længere den ellers så kendte mexicanske øl, man kommer til at tænke på. Nej, man tænker selvfølgelig på pandemien i 2020 og de efterfølgende år, hvor hverdagen blev vendt på hovedet og vores vaner ændrede sig markant. Det påvirkede især   detailhandlen markant. Dengang, under de første nedlukninger oplevede danske butikker en strøm af udfordringer. Fysiske butikker stod tomme og mange måtte hurtigt tilpasse sig den nye virkelighed og tænke i nye og innovative baner for at overleve. Her valgte mange at investere i deres online tilstedeværelse for at overleve.

Hvordan forholder din virksomhed sig til de stigende MobilePay priser?

I lyset af MobilePays prisstigninger har flere virksomheder inden for detailhandelen reageret ved at genoverveje deres brug af betalingsløsningen. Har du tænkt over, hvordan du og din virksomhed ønsker at forholde jer til ændringen? Læs om hvordan andre virksomheder forholder sig, men også hvordan du skaber brugervenlighed i din butik udover MobilePay.


Vis mere