Ny lov om digitale kasseapparater

FAQ: Den nye lovgivning om digitale kasseapparater

Den nye lovgivning om indførelse af digitale kasseapparater træder snart i kraft. Og ja vi ved det godt - det kan virke som en svær og kompleks forandring for mange virksomhedsejere. For at hjælpe med at afklare nogle af de mest almindelige spørgsmål, har vi udarbejdet denne FAQ-sektion. Her finder du svar på de spørgsmål, der oftest opstår i forbindelse med den nye lovgivning.

FAQ: Den nye lovgivning om digitale kasseapparater

Spørgsmål 1: Hvad er formålet med den nye lovgivning om digitale kasseapparater?
Svar:
Formålet med den nye lovgivning er at styrke gennemsigtigheden i økonomiske transaktioner og mindske muligheden for skatteunddragelse. Digitale kasseapparater registrerer salgstransaktioner elektronisk, hvilket gør det sværere at manipulere eller skjule indkomst. En tilsvarende løsning er blevet implementeret for butiksindehavere i Sverige i 2010. Her har svenskerne været pålagt at indføre alle salgstransaktioner på en harddisk, som Skatteverket fører tilsyn med. Det svenske skattesystem har med denne fremgangsmåde skabt ekstra indtægt på 3 milliarder kroner om året til statskassen.

Spørgsmål 2: Gælder den nye lovgivning for alle virksomheder?
Svar: Nej, lovgivningen gælder for virksomheder, der til dagligt håndterer kontantsalg. Det er altså virksomheder som for eksempel caféer, restauranter, værtshuse, købmænd, kiosker, pizzeriaer og andre takeaway steder der kommer til at skulle indordne sig forandringerne.

Spørgsmål 3: Hvad er et digitalt kasseapparat, og hvordan fungerer det?
Svar: Et digitalt kasseapparat er en elektronisk enhed, der registrerer salgstransaktioner, beregner skatter og gemmer data elektronisk. Det erstatter det traditionelle fysiske kasseapparat og giver en mere præcis registrering af salg.

Spørgsmål 4: Hvad er fordelene ved at skifte til digitale kasseapparater?
Svar: Der er flere fordele ved at skifte til digitale kasseapparater. Disse omfatter en mere præcis registrering af salg, reduceret risiko for fejl og skatteunddragelse, lettere rapportering til skattemyndighederne og muligheden for at organisere dine økonomiske data mere effektivt. Ka-chings digitale kasseapparat har endda endnu flere fordele! Dem kan du læse mere om her

Spørgsmål 5: Hvordan implementerer jeg digitale kasseapparater i min virksomhed?
Svar: Der findes selvfølgelig flere forskellige leverandører af digitale kasseapparater, men vælger du Ka-ching, så er implementeringen faktisk overraskende nem! Ka-ching systemet er nemt at implementere og administrere. Derudover er det faktisk muligt at indstille kasserne på egen hånd. Selve uddannelsesprocessen er også hurtig - en halv time med dine ansatte er nok.

Spørgsmål 6: Hvordan påvirker den nye lovgivning min virksomheds driftsudgifter?
Svar: Overgangen til digitale kasseapparater kan medføre indledende omkostninger, herunder køb af hardware og software. På lang sigt kan disse omkostninger opvejes af fordelene ved mere nøjagtig registrering og reduceret skatteunddragelse. Du kan derfor med sikkerhed tjene investeringen hjem igen og forbedre din omsætning. 

Spørgsmål 7: Hvad sker der, hvis jeg ikke overholder den nye lovgivning?
Svar: Konsekvenserne for manglende overholdelse af den nye lovgivning varierer afhængigt af din overtrædelse. Dette kan omfatte bøder, sanktioner eller endda retlige konsekvenser. Det er derfor vigtigt at forstå og overholde de nye regler om digitale kasseapparater.

Ka-ching - det bedste alternativ til Shopify POS

I en tid hvor detailhandel konstant udvikler sig, er der en stigende tendens blandt forbrugere og virksomheder til at prioritere brugervenlighed og omnichannel-oplevelser. Forbrugerne forventer nu en problemfri og ensartet oplevelse på tværs af alle kanaler, hvad enten de handler online eller i fysiske butikker. Detailhandlere søger derfor POS-systemer, der ikke kun er intuitive og lette at bruge, men også kan integrere forskellige salgskanaler effektivt. Dette skift har gjort det nødvendigt for detailhandlere at vælge POS-løsninger, der kan levere på disse krav, såsom Shopify POS og Ka-ching POS.

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.

Hvilken indflydelse har Covid 19 haft på danske butikker, og hvordan ser det ud i 2024?

Nævner man i 2024 ordet 'Corona', så er det for de fleste mennesker ikke længere den ellers så kendte mexicanske øl, man kommer til at tænke på. Nej, man tænker selvfølgelig på pandemien i 2020 og de efterfølgende år, hvor hverdagen blev vendt på hovedet og vores vaner ændrede sig markant. Det påvirkede især   detailhandlen markant. Dengang, under de første nedlukninger oplevede danske butikker en strøm af udfordringer. Fysiske butikker stod tomme og mange måtte hurtigt tilpasse sig den nye virkelighed og tænke i nye og innovative baner for at overleve. Her valgte mange at investere i deres online tilstedeværelse for at overleve.


Vis mere