Ny lov om digitale kasseapparater

FAQ: Den nye lovgivning om digitale kasseapparater

Den nye lovgivning om indførelse af digitale kasseapparater træder snart i kraft. Og ja vi ved det godt - det kan virke som en svær og kompleks forandring for mange virksomhedsejere. For at hjælpe med at afklare nogle af de mest almindelige spørgsmål, har vi udarbejdet denne FAQ-sektion. Her finder du svar på de spørgsmål, der oftest opstår i forbindelse med den nye lovgivning.

FAQ: Den nye lovgivning om digitale kasseapparater

Spørgsmål 1: Hvad er formålet med den nye lovgivning om digitale kasseapparater?
Svar:
Formålet med den nye lovgivning er at styrke gennemsigtigheden i økonomiske transaktioner og mindske muligheden for skatteunddragelse. Digitale kasseapparater registrerer salgstransaktioner elektronisk, hvilket gør det sværere at manipulere eller skjule indkomst. En tilsvarende løsning er blevet implementeret for butiksindehavere i Sverige i 2010. Her har svenskerne været pålagt at indføre alle salgstransaktioner på en harddisk, som Skatteverket fører tilsyn med. Det svenske skattesystem har med denne fremgangsmåde skabt ekstra indtægt på 3 milliarder kroner om året til statskassen.

Spørgsmål 2: Gælder den nye lovgivning for alle virksomheder?
Svar: Nej, lovgivningen gælder for virksomheder, der til dagligt håndterer kontantsalg. Det er altså virksomheder som for eksempel caféer, restauranter, værtshuse, købmænd, kiosker, pizzeriaer og andre takeaway steder der kommer til at skulle indordne sig forandringerne.

Spørgsmål 3: Hvad er et digitalt kasseapparat, og hvordan fungerer det?
Svar: Et digitalt kasseapparat er en elektronisk enhed, der registrerer salgstransaktioner, beregner skatter og gemmer data elektronisk. Det erstatter det traditionelle fysiske kasseapparat og giver en mere præcis registrering af salg.

Spørgsmål 4: Hvad er fordelene ved at skifte til digitale kasseapparater?
Svar: Der er flere fordele ved at skifte til digitale kasseapparater. Disse omfatter en mere præcis registrering af salg, reduceret risiko for fejl og skatteunddragelse, lettere rapportering til skattemyndighederne og muligheden for at organisere dine økonomiske data mere effektivt. Ka-chings digitale kasseapparat har endda endnu flere fordele! Dem kan du læse mere om her

Spørgsmål 5: Hvordan implementerer jeg digitale kasseapparater i min virksomhed?
Svar: Der findes selvfølgelig flere forskellige leverandører af digitale kasseapparater, men vælger du Ka-ching, så er implementeringen faktisk overraskende nem! Ka-ching systemet er nemt at implementere og administrere. Derudover er det faktisk muligt at indstille kasserne på egen hånd. Selve uddannelsesprocessen er også hurtig - en halv time med dine ansatte er nok.

Spørgsmål 6: Hvordan påvirker den nye lovgivning min virksomheds driftsudgifter?
Svar: Overgangen til digitale kasseapparater kan medføre indledende omkostninger, herunder køb af hardware og software. På lang sigt kan disse omkostninger opvejes af fordelene ved mere nøjagtig registrering og reduceret skatteunddragelse. Du kan derfor med sikkerhed tjene investeringen hjem igen og forbedre din omsætning. 

Spørgsmål 7: Hvad sker der, hvis jeg ikke overholder den nye lovgivning?
Svar: Konsekvenserne for manglende overholdelse af den nye lovgivning varierer afhængigt af din overtrædelse. Dette kan omfatte bøder, sanktioner eller endda retlige konsekvenser. Det er derfor vigtigt at forstå og overholde de nye regler om digitale kasseapparater.

Book en gratis demo

Har du 30 minutter?

Invester 30 min af din tid og få indsigt i hvordan Ka-ching bygger bro mellem offline og online og til gengæld booster dit salg.
 

Kontakt mig
Thomas Damgren
Senior Consultant

Sådan optimerer du din E-commerce med et integreret kassesystem

For dem der handler online er en velfungerende E-commerce afgørende for succes. Et integreret kassesystem kan være en game-changer, da det bringer en række fordele til bordet, der kan forbedre både kundeoplevelsen og den interne drift. Lad os udforske, hvordan et integreret kassesystem kan optimere din online butik ved at forbedre kundeoplevelsen, lagerstyring og salgsrapportering.

Digitalt Kasseapparat vs. Traditionelt Kasseapparat: Hvad er forskellen, og hvorfor vælge det digitale?

Når det kommer til effektiv håndtering af salg og transaktioner i detailhandlen, har kasseapparater været en uundværlig del af forretningernes infrastruktur i årtier. I dag har teknologien udviklet sig og åbnet nye døre for moderne kassesystemer, og spørgsmålet opstår: Hvad er forskellen mellem et digitalt kasseapparat og et traditionelt kasseapparat? Og hvorfor bør virksomheder vælge det digitale alternativ? Lad os udforske de afgørende forskelle og fordelene ved begge løsninger.


Vis mere