Retail trends 2023

3 retail-trends du skal være opmærksom på i 2023

Kalenderen skriver 2023, og du er sikkert allerede i gang med en hektisk start på året. Udsalg, årsafslutning og planlægning af det nye år.

3 retail-trends du skal være opmærksom på i 2023

Dine kunders forventninger og adfærd ændres konstant. Den måde de agerer og reagerer på, er ikke nødvendigvis den samme som sidste år eller for 2 år siden. 

Det er derfor en fordel for dig at holde dig opdateret med trends og tendenser i markedet. Det sikrer dig, at du er på forkant og kan få et forspring i forhold til dine konkurrenter. Og hvem vil ikke gerne det? 

Men hvordan sikrer du dig, at du kan følge med i trends og tendenser? Det kan være en svær øvelse.  

Derfor får du her vores 3 bud på de vigtigste tendenser, du som retailer bør have i tankerne i 2023. 

 

1. Kunder vil fortsat shoppe offline 

Online shopping er ganske vidst kommet for at blive. Men det betyder ikke, at din fysiske butik ikke fortsat vil være besøgt. 

Da Corona ramte i 2020, så vi en stor stigning i e-handel. I første halvår af 2022 faldt den samlede e-handel for første gang. Nogensinde.   

Samtidig viser tal fra dansk statistik, at den fysiske handel fortsat er på niveau med året før Corona. Det på trods af diverse udfordringer i samfundet. 

Forbrugerne støtter altså fortsat de lokale fysiske butikker – og din fysiske butik spiller fortsat en vigtig rolle i dine kunders købsrejse. Det er væsentligt at have i tankerne, når du planlægger dine aktiviteter for 2023.

 

 fysisk_handel_graf

 

2. Omnichannel er vigtigere end nogensinde 

Nu har vi godt nok lige skrevet, at der har været nedgang i e-handel og fortsat gang i de fysiske butikker.  

Så hvad skal du egentlig fokusere på? 

Svaret er det hele. Tænk Omnichannel. Altså, tænk både online og offline. Og tænk på den samlede kunde- og købs-oplevelse hos dig. 

Dine kunders købsrejse er blevet mere kompleks, og for mange starter den allerede på telefonen i sofaen derhjemme.   

Skellet mellem offline og online bliver mindre og mindre. Vi ser ofte at kunderne researcher online, for efterfølgende at købe det offline. Eller researcher, mærker og føler produktet i butikken, men handler online. 

Potentialet ved at tænke Omnichannel er stort. Rent faktisk fortæller McKinsey, at Omnichannel kunder i gennemsnit handler 1,7 gange mere, end single-channel kunder.  

Derfor er det også vigtigt, at du har et Omnichannel POS system, som kan håndtere denne måde at handle på. Det er også med til at sikre, at dine kunder ikke går ud af butikken tomhændet. 

 

3. Kunderne forventer oplevelser I butikken 

Giv dine kunder en grund til at komme i din butik. Det er nemt at handle online, så du skal give dem en god grund til at komme i din butik. 

Det er også i din butik, at du kan lære dine kunder endnu bedre at kende. Og omvendt. Og hvis de får en mindeværdig oplevelse hos dig, er der større sandsynlighed for, at de vælger dig igen. 

Oplevelser er vigtige, den personlige oplevelse er endnu vigtigere. Din butik skal altså ikke kun være dine produkter og et kassesystem til transaktioner. 

Din butik skal afspejle hvordan dine kunder handler. Det er vigtigt at have et salgsareal, som indbyder til en god indkøbsoplevelse. 

Og så skal du gøre det nemt at handle hos dig. Derfor er det vigtigt, at du har styr på dit lager – både offline og online. For ikke at gå glip af salget, er det en stor fordel, at du kan sælge dine produkter online, selvom de ikke er på lager offline, direkte fra din butik og dit kassesystem. Og naturligvis, at dine kunder kan bestille online til levering i din fysiske butik.

Har du 30 min?

Detailhandel behøver ikke være svært. Invester 30 min af din tid og få indsigt i hvordan Ka-ching bygger bro mellem offline og online og til gengæld booster dit salg.

Thomas
Kontakt os
Thomas Damgren
+45 71 995 985
thomas@ka-ching.dk

Ka-ching introducerer en smartere måde at bruge gavekort på

Ka-ching release 23 er ude nu, og den indeholder væsentligt flere muligheder ved brug og håndtering af gavekort. Du får nemmere, hurtigere og bedre overblik over dine udstedte gavekort – og det bliver endnu lettere for dine kunder at bruge gavekort hos dig.

Sælg på Zalando – flere kunder med lille indsats

Sommeren er forbi – og mange af os er tilbage og knokler for vores forretning igen. Vi har brugt den sidste måned på at sikre dig bedre salgsmuligheder. Det har vi gjort ved at lave integration mellem Zalando aka Connected Retail og Ka-ching POS. På den måde kan du skabe flere kunder med en lille indsats. Med den nye integration er din Ka-ching POS stadig fuldt opdateret indenfor lagerbeholdning, når du sælger en vare gennem Connected Retail.

Så er den her: Ka-ching Connector app til Shopify

Ka-ching release 21 er landet og klar til download og denne her nyhed har vi glædet os til at dele! Vores integration til Shopify er nemlig testet og køreklar – lige til at installere. Vi deler 9 fordele ved integrationen og giver en lille opdatering på nogle af de andre nye funktioner i denne release.


Vis mere