Retail trends 2023

3 retail-trends du skal være opmærksom på i 2023

Kalenderen skriver 2023, og du er sikkert allerede i gang med en hektisk start på året. Udsalg, årsafslutning og planlægning af det nye år.

3 retail-trends du skal være opmærksom på i 2023

Dine kunders forventninger og adfærd ændres konstant. Den måde de agerer og reagerer på, er ikke nødvendigvis den samme som sidste år eller for 2 år siden. 

Det er derfor en fordel for dig at holde dig opdateret med trends og tendenser i markedet. Det sikrer dig, at du er på forkant og kan få et forspring i forhold til dine konkurrenter. Og hvem vil ikke gerne det? 

Men hvordan sikrer du dig, at du kan følge med i trends og tendenser? Det kan være en svær øvelse.  

Derfor får du her vores 3 bud på de vigtigste tendenser, du som retailer bør have i tankerne i 2023. 

 

1. Kunder vil fortsat shoppe offline 

Online shopping er ganske vidst kommet for at blive. Men det betyder ikke, at din fysiske butik ikke fortsat vil være besøgt. 

Da Corona ramte i 2020, så vi en stor stigning i e-handel. I første halvår af 2022 faldt den samlede e-handel for første gang. Nogensinde.   

Samtidig viser tal fra dansk statistik, at den fysiske handel fortsat er på niveau med året før Corona. Det på trods af diverse udfordringer i samfundet. 

Forbrugerne støtter altså fortsat de lokale fysiske butikker – og din fysiske butik spiller fortsat en vigtig rolle i dine kunders købsrejse. Det er væsentligt at have i tankerne, når du planlægger dine aktiviteter for 2023.

 

 fysisk_handel_graf

 

2. Omnichannel er vigtigere end nogensinde 

Nu har vi godt nok lige skrevet, at der har været nedgang i e-handel og fortsat gang i de fysiske butikker.  

Så hvad skal du egentlig fokusere på? 

Svaret er det hele. Tænk Omnichannel. Altså, tænk både online og offline. Og tænk på den samlede kunde- og købs-oplevelse hos dig. 

Dine kunders købsrejse er blevet mere kompleks, og for mange starter den allerede på telefonen i sofaen derhjemme.   

Skellet mellem offline og online bliver mindre og mindre. Vi ser ofte at kunderne researcher online, for efterfølgende at købe det offline. Eller researcher, mærker og føler produktet i butikken, men handler online. 

Potentialet ved at tænke Omnichannel er stort. Rent faktisk fortæller McKinsey, at Omnichannel kunder i gennemsnit handler 1,7 gange mere, end single-channel kunder.  

Derfor er det også vigtigt, at du har et Omnichannel POS system, som kan håndtere denne måde at handle på. Det er også med til at sikre, at dine kunder ikke går ud af butikken tomhændet. 

 

3. Kunderne forventer oplevelser I butikken 

Giv dine kunder en grund til at komme i din butik. Det er nemt at handle online, så du skal give dem en god grund til at komme i din butik. 

Det er også i din butik, at du kan lære dine kunder endnu bedre at kende. Og omvendt. Og hvis de får en mindeværdig oplevelse hos dig, er der større sandsynlighed for, at de vælger dig igen. 

Oplevelser er vigtige, den personlige oplevelse er endnu vigtigere. Din butik skal altså ikke kun være dine produkter og et kassesystem til transaktioner. 

Din butik skal afspejle hvordan dine kunder handler. Det er vigtigt at have et salgsareal, som indbyder til en god indkøbsoplevelse. 

Og så skal du gøre det nemt at handle hos dig. Derfor er det vigtigt, at du har styr på dit lager – både offline og online. For ikke at gå glip af salget, er det en stor fordel, at du kan sælge dine produkter online, selvom de ikke er på lager offline, direkte fra din butik og dit kassesystem. Og naturligvis, at dine kunder kan bestille online til levering i din fysiske butik.

Har du 30 min?

Detailhandel behøver ikke være svært. Invester 30 min af din tid og få indsigt i hvordan Ka-ching bygger bro mellem offline og online og til gengæld booster dit salg.

Thomas
Kontakt mig
Thomas Damgren

Ka-ching - Det bedste kassesystem til Shopify

Med Ka-chings løsning har du mulighed for at integrere Shopify med dit kassesystem. Med denne løsning vil dine varer altid holde sig opdaterede, uanset om du sælger fra butik eller webshop. Du får det bedste fra begge verdener, så du kan sælge uden at føle dig begrænset.

Ka-ching - et smart kassesystem til Ipads, Iphones og Macs

Med den stigende efterspørgsel efter mere avancerede teknologier i detailbranchen er det ikke overraskende, at kassesystemer (POS systemer) er blevet en populær løsning for mange virksomheder. Kassesystemer kan hjælpe med at automatisere salgsprocessen og skabe en mere effektiv forretning. I dette indlæg vil vi fokusere på Ka-chings kassesystem og give et indblik i hvad fordelene er. 

Ka-ching Loyalty – dit nye loyalitetsprodukt til dine kunder

Ka-ching release 24 er ude og omfatter første fase (ud af fire) af Ka-ching Loyalty, som er et loyalitetsprogram. Du får mulighed for at give dine kunder nye fordele med pointoptjening – og du kan engagere dine kunder på en helt ny måde og designe processen, så det passer til din forretning.


Vis mere