Covid-19 restriktionerne sætter dagsordenen for dansk retail

Kan din butik overleve pandemien?

Kundernes forventninger til butikkerne bliver skubbet frem af restriktionerne. De bekymrer sig ikke om de kan købe de ting, de har brug for, men hvor de kan købe dem. I restaurationsbranchen var mange restauranter i foråret hurtige til at omlægge fra a la carte servering til takeaway. I detailbranchen burde flere butikker gå fra at fokusere på om de kan sælge deres varer, og i stedet stille spørgsmålet hvordan? Svaret er selvfølgelig omnichannel: Butikkerne skal være tilstede på alle kanaler.

Kan din butik overleve pandemien?

Hvis ikke det var så alvorligt, er det næsten komisk. Endnu engang oplever vi en delvis nedlukning, som dog i skrivende stund ikke er nær så omfattende som den i foråret. Og så alligevel: Det var nu butikkerne skulle have solgt julegaverne. Nu kunderne skulle have stået i lange køer og svedt i deres varme overtøj, mens ekspedienterne pakkede pænt ind. I stedet vælger mange kunder at sidde sikkert bag skærmen og bestille julegaverne online. Smart og praktisk for kunderne og dejligt for de butikker der har en online platform. Og resten? De har brug for at prioritere omnichannel. Nu.

Fysisk handel under corona

Den fysiske handel mindskes

En omfattende undersøgelse viser, at 84% har handlet online siden pandemien startede sammenlignet med 65%, som har handlet i en fysisk butik. Af de 65% procent er der 38%, der siger, at de har besøgt en fysisk butik færre gange end tidligere (Kilde: Shopify future of commerce 2021).

Ja, vi holder afstand, spritter af og bærer mundbind. Men situationen føles stadig utryg for rigtig mange, og derfor vælger over halvdelen af alle handlende at undgå travle tidspunkter. Cirka samme antal udtaler, at de føler sig utrygge ved at handle i fysiske butikker. Det er der ganske enkelt ikke noget butikkerne kan gøre ved. Men de kan sørge for at tilbyde in-store oplevelsen online.

Covid-19 restriktionerne sætter dagsordenen for detailhandlen. Blandt andet kan man se en forhøjet forventning fra kunderne til: 

  • Køb online, returner i butik
  • Betal i butikken og få leveret købet hjemme
  • Køb online, hent i butik
  • Reserver online, afslut købet i butik
  • Inspiration til relevante produkter og information om tilbud

Erfaringer viser at butikker der kan leve op til dette, sælger mere.

Ka-ching POS smelter alle kanaler sammen og leverer dem via kassesystemet. Online eller in-store - det gør faktisk ingen forskel for hverken butikken eller kunden. Det er nemt, intuitivt og hurtigt at sætte op med eksisterende infrastruktur. Der er faktisk kun én ting at gøre, nemlig at kontakte Thomas for at få en uforpligtende demo som kan vise hvordan Ka-ching POS kan styrke din virksomheds omnichannel-strategi.

FAQ

1. Hvordan har restriktionerne påvirket kundernes forventninger til butikkerne, og hvad betyder det for detailhandlen?

- Restriktionerne har øget kundernes forventninger til butikkerne, idet de nu bekymrer sig mere om, hvordan de kan købe deres varer frem for om de kan købe dem. Dette stiller krav til detailhandlen om at tilpasse sig og levere en omnichannel-oplevelse, hvor kunderne kan handle på forskellige platforme.

2. Hvilken rolle spiller omnichannel-strategien i forhold til at imødekomme kundernes behov og opretholde konkurrenceevnen for butikker?

- Omnichannel-strategien spiller en afgørende rolle i at imødekomme kundernes behov og opretholde konkurrenceevnen for butikker. Ved at være tilstede på alle kanaler kan butikker sikre en sømløs shoppingoplevelse, uanset om kunden foretrækker at handle online eller i en fysisk butik.

3. Hvordan kan Ka-ching POS hjælpe butikker med at implementere en effektiv omnichannel-strategi, og hvad er fordelene ved at bruge deres kassesystem til dette formål?

- Ka-ching POS kan hjælpe butikker med at implementere en effektiv omnichannel-strategi ved at integrere alle salgskanaler gennem deres kassesystem. Dette gør det nemt for både butikken og kunden at handle, uanset om det er online eller i butikken. Fordele ved at bruge Ka-ching POS inkluderer nem opsætning med eksisterende infrastruktur og muligheden for at levere en problemfri omnichannel-oplevelse.

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.

Hvilken indflydelse har Covid 19 haft på danske butikker, og hvordan ser det ud i 2024?

Nævner man i 2024 ordet 'Corona', så er det for de fleste mennesker ikke længere den ellers så kendte mexicanske øl, man kommer til at tænke på. Nej, man tænker selvfølgelig på pandemien i 2020 og de efterfølgende år, hvor hverdagen blev vendt på hovedet og vores vaner ændrede sig markant. Det påvirkede især   detailhandlen markant. Dengang, under de første nedlukninger oplevede danske butikker en strøm af udfordringer. Fysiske butikker stod tomme og mange måtte hurtigt tilpasse sig den nye virkelighed og tænke i nye og innovative baner for at overleve. Her valgte mange at investere i deres online tilstedeværelse for at overleve.

Hvordan forholder din virksomhed sig til de stigende MobilePay priser?

I lyset af MobilePays prisstigninger har flere virksomheder inden for detailhandelen reageret ved at genoverveje deres brug af betalingsløsningen. Har du tænkt over, hvordan du og din virksomhed ønsker at forholde jer til ændringen? Læs om hvordan andre virksomheder forholder sig, men også hvordan du skaber brugervenlighed i din butik udover MobilePay.


Vis mere