Sælg under lockdown med videoshopping

“Vi så under første lockdown, at mange retailere var i stand til at forbedre deres online kundeoplevelse og øge deres omsætning online, men nu gælder det vigtigst af alt, om at holde live i deres butikker og ikke mindst holde deres personale i job”, siger Martin Sandvad, CEO hos Ka-ching

Der hersker næppe nogen tvivl om, at COVID-19 har haft en enorm effekt på vores forbrugeradfærd. Ingen tidligere begivenhed har fået online handel til at vokse så stærkt som Corona-krisen. Hverdagen har ændret sig for os alle, og med en ny hverdag ændrer vores forbrugeradfærd sig også – både i fysiske butikker og online.

Nedlukningen af landet har efterladt mange butikslokaler tomme for kunder, og de fysiske butikker er pressede til det yderste for at sikre deres indtjening og deres position over for e-handlen som stormer derudaf. 

Løsningen kan – ligesom så meget andet under nedlukningen – vises sig at være virtuel!

Danskerne har under corona-nedlukningen skiftet den fysiske butiksoplevelse ud med hjemmets bekvemmelig mulighed for shopping fra sofaen, og den forandring skal butikkerne udnytte.

“Vi vil tilbyde en gratis licens til Ka-ching og hjælpe med at få videoshopping indarbejdet som en naturlig del af butikkens omnichannel setup, og vi håber dermed, at vi kan støtte danske retailere, med at tilpasse sig under de udfordrende omstændigheder, de står overfor.” Martin Sandvad, CEO hos Ka-ching

I Kina har corona-krisen medført, at 37% at alle online shoppere i 2020 gennemførte deres køb gennem video, og denne udvikling ser ikke ud til at stoppe efter corona-krisen. Det amerikansk nyheds- og markedsdatabureau, Bloomberg, spår at 20% af al online handel i Kina vil foregå gennem virtuel shopping.

Ved at benytte sig af virtuel online shopping kan kunderne få muligheden for at shoppe virtuelt hjemmefra, mens de får en personlig kundeoplevelse. Ønsker kunden at købe et par nye sneakers kan ekspedienten, gennem den virtuelle kundesession, fremvise forskellige produkter og personligt videregive produktinformationer og -anbefalinger til kunden.

FAQ

1. Hvordan har COVID-19-pandemien ændret forbrugeradfærd, især i forhold til handel i fysiske butikker versus online shopping?

- COVID-19-pandemien har dramatisk ændret forbrugeradfærd, med mange der foretrækker online shopping fra hjemmets bekvemmelighed frem for at besøge fysiske butikker. Denne ændring har skabt et pres på detailhandlen, der nu må tilpasse sig for at imødekomme kundernes nye præferencer.

2. Hvordan kan butikker drage fordel af virtuel online shopping for at imødekomme ændrede forbrugervaner og opretholde deres omsætning under nedlukninger og udfordrende omstændigheder?

- Butikker kan drage fordel af virtuel online shopping som et middel til at opretholde deres omsætning og tiltrække kunder under nedlukninger og udfordrende omstændigheder. Ved at tilbyde en personlig kundeoplevelse gennem virtuelle kundesessioner kan butikker engagere kunderne og tilbyde produktinformation og anbefalinger, hvilket kan resultere i øget salg.

3. Hvordan tilbyder Ka-ching sin støtte til danske retailere?

- Ka-ching tilbyder sin støtte til danske retailere ved at tilbyde en gratis licens og hjælp til implementering af videoshopping som en del af deres omnichannel-strategi. Dette giver butikkerne mulighed for at tilpasse sig de ændrede forbrugervaner og opretholde deres konkurrenceevne i en digitaliseret detailhandel.

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.

Hvilken indflydelse har Covid 19 haft på danske butikker, og hvordan ser det ud i 2024?

Nævner man i 2024 ordet 'Corona', så er det for de fleste mennesker ikke længere den ellers så kendte mexicanske øl, man kommer til at tænke på. Nej, man tænker selvfølgelig på pandemien i 2020 og de efterfølgende år, hvor hverdagen blev vendt på hovedet og vores vaner ændrede sig markant. Det påvirkede især   detailhandlen markant. Dengang, under de første nedlukninger oplevede danske butikker en strøm af udfordringer. Fysiske butikker stod tomme og mange måtte hurtigt tilpasse sig den nye virkelighed og tænke i nye og innovative baner for at overleve. Her valgte mange at investere i deres online tilstedeværelse for at overleve.

Hvordan forholder din virksomhed sig til de stigende MobilePay priser?

I lyset af MobilePays prisstigninger har flere virksomheder inden for detailhandelen reageret ved at genoverveje deres brug af betalingsløsningen. Har du tænkt over, hvordan du og din virksomhed ønsker at forholde jer til ændringen? Læs om hvordan andre virksomheder forholder sig, men også hvordan du skaber brugervenlighed i din butik udover MobilePay.


Vis mere