Relationen til kunden og teknologien bag

2021 er her - her er tredje og vigtigste tendens i retail?

Du kan måske godt regne den tredje store retail tendens for 2021 ud, for den har egentlig været i fokus længe. Men den nye virkelighed har sat fart under udviklingen, og detailhandlen må følge med, hvis kunderne skal føle sig set. Den personlige shoppingoplevelse er den sidste - og måske vigtigste - tendens du skal hoppe med på.

2021 er her - her er tredje og vigtigste tendens i retail?

Egentlig er det ikke så meget selve tendensen, man skal hoppe med på, men teknologien bag. De fleste butikker gør alt hvad de kan, for at personalisere købsoplevelsen, men det er ikke længere nok at møde kunden i butikken med et smil og et “Hej, hvad kan jeg hjælpe dig med”? En undersøgelse lavet af Dansk Erhverv viser at 88% af forbrugerne starter købsoplevelsen med at researche på nettet. Derfor har ekspedienterne brug for at vide mere end kunden, og også vide mere om kunden. 

I den sidste artikel om den anden store tendens for 2021, fortalte vi blandt andet om kunstig intelligens og Machine Learning, som vi har implementeret i Ka-ching POS.

Netop Machine Learning spiller en stor rolle for den personlige købsoplevelse i 2021, uanset om du befinder dig på en webshop eller in-store. Kombineret med en kundeklub er der virkelig mulighed for at skræddersy indhold, tilbud og produktanbefalinger til den enkelte kunde. Det vil blive gjort på baggrund af kundens købshistorik, som vil vise kundens præferencer, tidsinterval mellem køb samt søgningshistorik på produkter.

Machine Learning i kassesystem

Et kendt ansigt er mere loyalt

Dennis Østergaard, senior key account manager hos Apsis, vurderer at det, at man bygger relationer til kunderne og kender dem, bliver essentielt fremadrettet. Det fortæller han i forbindelse med Ka-chings Trendy Twenties kampagne:

“Jeg tror, at det at man får en følelse af, at man er en kendt kunde i butikken [...] det tror jeg aldrig kommer til at gå af mode. Teknologien er ved at være her, så om man er stor eller lille retailer, så kan man begynde at få kanalerne til at smelte sammen, og få det her overblik over, hvordan man egentlig påvirker kunderne”.

At få kunderne til at føle sig som et kendt ansigt, er med til at opbygge en loyalitet, som er ekstremt vigtig i en verden, hvor alle produkter kan købes de fleste steder. Hvorfor skal kunden købe varen hos lige præcis dig, fremfor den næste retailer?

Kundeklubben bliver essentiel

En enkelt søgning på et produkt kan få dit feed til at eksplodere i reklamer for det, du har søgt på. Men hvad sker der med dine reklamer, når du har købt produktet? Langt de fleste oplever at blive udsat for de samme reklamer lang tid efter købet er gjort og reklamen er blevet irrelevant.

Med en kundeklub forbundet til et kasseapparat, bliver det muligt at registrere det enkelte køb på den specifikke kunde, som nu eksempelvis kan opleve re-targeting i form af en “Tak fordi du handlede hos os” reklame eller relaterede produkter til det der netop er blevet købt. Det er en lille ting som har stor betydning for den personlige oplevelse. Og som det blev slået fast længere oppe, så er det uanset om varen er købt online eller in-store. Kunden skelner ikke, så det skal dit kasseapparat selvfølgelig heller ikke.

Det går rigtig stærkt med innovationen og ideerne hos retail for tiden. Selvom de fysiske butikker har været pressede, så er den gode nyhed, at tendenserne og teknologien understøtter de fysiske butikker. Man har for længst fundet ud af, at forbrugerne ikke kan undvære oplevelsen af at være i en butik foran et andet menneske. I fremtiden vil det setup komme til at vise sig på rigtig mange måder. 

Ka-ching POS er nutidens og fremtidens kassesystem. Book en gratis demo herunder for at blive klogere på hvordan det kan udstyre din butik til 2021.

Kilde: Forbes

Vidste du, at du kan prøve Ka-ching POS helt gratis?

Detailhandel bliver stadig mere og mere digital, og derfor er det vigtigt at vælge det rette Point of Sale (POS) system, der kan håndtere både online og fysiske salg. Hos Ka-ching har vi udviklet et avanceret POS-system, der ikke blot er robust og alsidigt, men også tilgængeligt i en gratis version, så du kan teste det, før du forpligter dig. Vores gratis version af Ka-ching POS kan downloades fra App Store, og giver dig mulighed for at udforske vores system i et testmiljø for at se, om det opfylder dine forretningsbehov.

Ka-ching - det måske bedste alternativ til Shopify POS

I en tid hvor detailhandel konstant udvikler sig, er der en stigende tendens blandt forbrugere og virksomheder til at prioritere brugervenlighed og omnichannel-oplevelser. Forbrugerne forventer nu en problemfri og ensartet oplevelse på tværs af alle kanaler, hvad enten de handler online eller i fysiske butikker. Detailhandlere søger derfor POS-systemer, der ikke kun er intuitive og lette at bruge, men også kan integrere forskellige salgskanaler effektivt. Dette skift har gjort det nødvendigt for detailhandlere at vælge POS-løsninger, der kan levere på disse krav, såsom Shopify POS og Ka-ching POS.

Retail trends du skal være opmærksom på i 2024

Det er efterhånden et par måneder siden, at vi skrev 2024 i kalenderen, og du har nok allerede lagt mærke til diverse trends. Er du nysgerrig på trends i 2024, så læs med her og bliv klogere på, hvad der rører sig, og hvilke trends du skal holde øje med.


Vis mere